torsdag den 12. juni 2014

Strikkerejse til Estland

En studierejse med 23 skønne strikkende rejsekammerater til et land, hvor strikketraditionen holdes i hævd og hvor man er stolte af sit strik. Hvad mere kan man forlange mere af en tur?
Bodil Munch havde planlagt turen perfekt og alt klappede: rundtur Tallin, Happsalu, øen MUHU, Pärnu, Tartu og retur til Tallin.
Mindesmærke, hvor Dannebrog efter sagnet faldt ned i Tallin.

Byerne er mange steder lidt forfaldne, men ofte på den "smukke måde" og andre steder er der renoveret så de gamle bygninger står flotte og strålende. 

Den gamle bydel i Tallin er absolut et besøg værd, også for ikke strikkere!
 Tallins smukke røde tage set fra bymuren. 

 Alle steder, hvor vi kom, var med muligheder for at studere strikketraditioner og se, hvad der er lavet inden for strik, især vanter, og sokker/ strømper.
Håndledsvarmere er ikke noget nyt og alle de røde/ pink/ orange farver går igen, glade og strålende. 
Smukke benvarmere med traditionelle mønster... og pinde nr. 1-1½!

De moderne ting kan  vi sagtens matche, og teknikker kan vi lære.
Vi havde et par workshops med lokale strikkere, der ikke var engelsktalende, men med fælles hjælp blev det til strikkeprøver i kniplings-strik( de skønneste sjaler så vi vist i Haapsalu)  og de særlige opslagninger i flere farver med snoede borter foran prøvede vi på øen MUHU (det er sådan et skønt navn... næsten som : JUHU MUHU!!)   

Fotoet er fra Nationalmuseet i Tartu... vi måtte trække skuffer ud og fotografere på livet løs( dog uden blitz)
Her er den yngste af vores søde undervisere.. utrolig genert og hun kunne stort set ingen engelsk, men var fantastisk entusiastisk m h til strikketraditionerne.

Og naturligvis kom strikketøjet frem overalt, selv ved bordet når vi ventede på manden (Her er min begrænsning dog: jeg gider nemlig ikke uldne fnug i maden!)

jeg fik fotograferet mange strikkende hænder undervejs, især i bussen og naturligvis fik chaufføren drikkepenge i en  lille håndstrikket pose. Han glemmer nok sent sådan en folk turister: altid med pine og garn i hænderne. 

Tusind tak  til al mine medrejsende og en ekstra TAK til Bodil. Tag trygt med hende på en af de næste ture. (Vi mange der gerne vil have en tur til Shetlandsøerne!!) 
Og der strikkes fra sted til sted og købes garn...
Og strikkes mere...
og mere. Og den rigtig dygtige strikkede endog tvebinding... super flot!

Og så taler vi ikke om køb af bøger med traditionelt strik og slet ikke om garnkøb. Selv Bodil kom hjem med lidt ekstra i kufferten,-  det sørgede vi andre nemlig for!! Eneste minus: mange rundpinde blev taget fra os i Tallin lufthavn...en overperfekt security! Så på hjemturen delte vi rundpinde med dem, der ikke fik dem konfiskeret. 

1 kommentar:

  1. Så for pokker ! ikke sjovt at få konfiskeret rundpindene ! tak for en god blog-rundtur - dejligt at kunne være med på sidelinien, når nu ikke man var med IRL :o) . Og ret fantastisk, at stedet hvor Dannebrog faldt ned fra himlen ligefrem er markeret !

    SvarSlet