mandag den 19. januar 2015

Mere strikketeknik: dobbeltstrik

Nok det sværeste i strik at lave rigtig pænt: dobbelt-strik. Mange gange får man problemer med kanerne..som ofte bliver strikket med begge farver og derfor bliver "brogede".
Alternativ kan man strikke kanten med to masker i samme farve og som en "lænkekant".

Jeg laver altså lænkekanter over 2 masker og sørger for at den anden sides maskefarve ligge "foran" arbejdet, når jeg har vendt det og under den nye sides garnfarve. (Se billeder herunder). 
Det fungerer ok.


Første billede: lige efter vending, mens den hvide farve sidder i 3. maske, og den limefarvede ligger foran arbejde(- det er faktisk ikke nødvendigt, man kan "vævestrikke" den under den hvide!)
Andet billede: når de to lænkekant-masker er strikket med hvid, sidder den limefarvede under det hvide garn og klar til at blive strikket vrang. 

Man kan på øverste billede se,at jeg har "bundet" de to lag sammen ved at sno garnerne om hinanden forskellige steder, så lagene ikke er adskilte hele vejen igennem arbejdet. Det anes lige herunder, men forsvinder sikkert i vask/ dampning.

Afslutningen/ aflukningen bliver fin med en I-cord. Desværre er det limefarvede garn tyndere end det naturhvide, så det hvide ses en smule igennem. Øvelse skal der til, masser af øvelse!!!

Og så er der lige mit yndlings arbejde med SORT og HVID!! 
I dobbelt-strik med forskellige mønstre på de to sider blev det til et pandebånd med I-cord aflukning der også danner knaphuller.1 kommentar:

  1. Og så mangler vi kun lige beskrivelsen af det dobbeltstrikkede med forskellige mønstre.
    Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det! Medmindre du vævestrikker én side ad gangen - er det teknikken?

    SvarSlet