torsdag den 19. marts 2015

Flerfarvestrik/ Fair Isle

Kolding Husflid har flittigt brugt mig og det har været super dejligt, for strikkelysten er stor og humøret herligt blandt kursisterne. ( Skøn skøn kultur at besøge)

I aftes stod den på "Fair Isle" med "magic loop" og "magiske nøgler", opslagning med 3 farver og rib med 2. 
Det kunne også have været brugt farveskifte-garner, men jeg valgte at vi skulle vinde 2 nøgler op, og bruger man flere tynde tråde, kan man selv bestemme farverne og længden af de forskellige farver. Vi splejsede garnerne sammen efterhånden.


3 farver garn i opslagning: den ene farve over tommelfinger, de to over pegefinger og pegefinger + langfinger... bare til almindelig skoleopslagning. En fin detalje med den lille kant i kontrastfarven!

Her ses opslagskanten samt nogle pinde i to-farvet rib: 1 ret, 1 vrang.
 
Jeg strikkede en hue for at kunne vise mine prøver  på alle teknikker. Min hues aflukninger set oppefra, hvor man også tydeligt ser farveskiftet i et af de 2 magiske nøgler.
Her den færdige hue... de sidste ender hæfte en time før workshoppen: jeg nåede det!!!
Mønsteret i huen  oven over ribkanten er inspireret af et af Kaffe Fassett´s mønstre fra hans "Pattern Library".

4 kommentarer:

 1. Smuk, brugbar strikkeprøve! Spændende teknikker.

  SvarSlet
 2. wow!
  I mit næste liv vil jeg have nogle flere arme. Ét strikketøj i hænderne ad gangen er simpelthen for lidt til at nå det hele!

  SvarSlet
 3. Super ide at man fået et egentlig produkt ud af sine strikkeprøver.

  SvarSlet
 4. Spændende og inspirerende. Jeg kan kun beklage, at jeg er bosat i den forkerte ende af landet, for det er tydeligt, at det er i Jylland, det sner :-)

  SvarSlet