søndag den 24. september 2017

Tørklæder og "navne" på dem

Der er virkelig gang i efterårets strikketøj, og tørklæder kan man vel ikke få for mange af?
Jeg sætter lige billeder af min modeller med opskrifter her og skriver "navnene" på dem, så misforståelser undgås.
Jeg har strikket alle på p 3. (Det er min yndlings-tykkelse af pinde, og jeg bruger rundpind, selv om alle er strikket frem og tilbage) Overalt hvor det er muligt, er der strikket masker op til næste del, så der ikke er monteringer og sammensyninger bagefter!

De nyeste først:

Dette kalder jeg bare " Halsrør". Opskrift til 3 forskellige "vidder": 110, 120 og 130 cm. Strikket i en skøn uld/ bomuld-blanding.
 
"Hurtigstribet" tørklæder, også i uld/ bomuldblanding. Det har lange "vinger" så det kan snos flere gange om halsen.


Og så nogle af de "gamle" opskrifter: "Hurtig-striberne" på forskellig led i hver sin halvdel
Det her hedder "Sort og hvid med søde striber", strikket i ét langt stykke med vendinger på midten. 100% merinould, men blanding af uld og bomuld er jo lige så dejligt.
"Søde striber"... bare i en anden stribefordeling, ligesom tørklædet nedenfor. Begge i  uld/ bomuldblanding og ensfarvede partier. Variationer er jo uendelige, og man kan få brugt en del garnrester, HVIS man da har nogen!!! (Skrevet med et stort smil) 
Midterstriben er hæklet på efterfølgende som en "tamburering".... kædemasker med garnet bag arbejdet!


Det her er "Sort og hvid og symmetri". Midterpartiet strikket først og derefter hver "vinge" for sig. Midterlinjen hæklet som ovenfor. Pulsvarmere med knapper (-og de KAN knappes op!) 
Dette hedder "Sort og hvid med skarpe striber". Udfoldet ovenfor og om "en hals" nedenfor. Her er knapperne bare til pynt.
Nedenfor pulsvarmere der passer til

Og endelig et "sort og hvid med dutter"... måske det mest elegante af mine tørklæder og måske det mest besværlige at strikke/ montere, for her er 2 ender at hæfte for hver "dut".

Man kan skrive til mig på mailen: hanne@designstrik.dk. Jeg skal nok reagere hurtigt. 


1 kommentar:

  1. Hej Hanne. Jeg er blevet inspireret af dine fine tørklæder og er gået igang med den med de kortere rækker i striber forrest. Jeg valgte alle tre farver i samme garnkvalitet og det begrænsede farvevalget, men det bliver vist alligevel godt. Tak for inspiration. Hilsen Jette

    SvarSlet