lørdag den 7. april 2018

Anmeldelse af ny strikkebog


”Den store bog med strikkede monstre” af Rebecca Danger, udgivet af forlaget Dream Litt og oversat af Dina Hvidgaard.

Så har hun gjort det igen, Rebecca Danger: udgivet en kvadratisk strikkebog med opskrifter og teknikker til ”strikkede monstre”
Hun kalder bogen ” Den store bog med strikkede monstre” med en undertitel ”- elskelige små gavtyve af garn”. Format 23 x 23 cm og med i alt små 80 sider. Fine billeder og masser af de små personlige kommentarer, som gør bogen både sjov og – samtidig, efter min personlige mening - lidt for poppet/ naiv i sin skrivestil.

Der er i hvert afsnit en ny figur med en beskrivelse af ”monstret og dets natur/ temperament” osv. I et afsnit er der skrevet henvisninger til citat ”store stjerner som ”Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Sofia Loren…” m fl.  Og det er ikke fortællinger til børn, men til min generation af gråhårede strikkere, bedstemødre-genrationen.  

Den er bestemt ikke skrevet til mindre børn, for opskrifter og teknikker er for svære til små fingre, men til barnlige sjæle, der elsker at lege med strikkepinde og garn, -vel at mærke til de strikkere, der ikke selv vil kreere fra bunden. Til gengæld vil mange af ”monstrene” nok tale til de mindre børn, der ikke er til pussenusse-dyr og - bamser, selv om den pink/ lyserøde farve er flittig brugt. Jeg har i hvert fald børnebørn mellem 3-6 år, der elsker ”søde og bløde monstre”, der tåler at blive kastet lidt rundt med, taget med i haven, på trampolinen osv.

Teknikkerne er fint beskrevet, opskrifterne udførligt lavet og med en flot konsekvens i opsætning og beskrivelse. Og der er maser af gode billeder som henvisninger.

Til gengæld bliver jeg lidt ærgerlig over at der i afsnittet s. 5 ”Strikkeanvisninger” skrives om gode garner og hvor der lidt efter bemærkes, at : citat ”Garnerne kan være svære at opdrive i Danmark desværre, men der findes masser af gode alternativer”.

En rigtig god konsekvens af disse bemærkninger ville jo være, at der i sidste afsnit om ”Materialer”( s. 79) så netop var en henvisning til, hvad der kan købes af tilsvarende kvaliteter her i Danmark. Men her er alene henvist til udenlandske / vist amerikanske firmaer(?) via deres hjemmesider.

Det er skam, for vi har både fantastiske garnforretninger og – firmaer i rundt om i hele Danmark og masser af garn-internetbutikker både i landet og i Europa, så vi ikke behøver over Atlanten for at indkøbe garn med risiko for ekstra høje priser grundet told.

 Hvis man ikke vil tage arbejdet med at henvise til danske garnfirmaer/ - butikker, kunne man måske med fordel bare ”slette” henvisningerne og lade strikkerne selv finde ” de gode kvaliteter.

Uagtet dette, så er her er strikkebog, som i det mindste må stå på biblioteker og i design- og håndværksfagets lokaler på skoler og i fritidshjem.. hvor større børn med hjælp fra erfarne voksne strikkere  måske vil kunne få idéer til egne ”monstre” og lyst til at strikke. Men så let som at strikke en hue, det er de nu ikke.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar