tirsdag den 27. juni 2023

Lænkekant ved farveskifte

 Man skal holde, hvad man lover! Derfor dette indlæg, da jeg har lovet en flok dejlige kursister at lave et indlæg om, hvordan jeg skifter farve og "gemmer" den ene farve  garn inden i lænkekanten, mens jeg strikker striber med den anden farve.

OBS: præcist på dette arbejde har jeg strikket glat, hvilket jeg ikke anbefaler ved to maskers lænkekant, da den bliver for stram ... men det må den altså godt her på dette lille arbejde.

Jeg viser vrangsiden af arbejdet, hvor skiftet af garnfarve foregår ved et stribet arbejde. og jeg skifter farve i samme side hver gang...så der er kun vist denne ene side.

Billede 1. 

Her er strikket en stribe med lyst garn og næste stribe skal også være lys, så det sorte garn skal gemmes i lænkekanten.

De to sidste masker tages vrang løst af med garnet foran maskerne( dvs garnet bliver på vrangsiden af arbejdet)

Billede 2
Jeg fører det lyse garn UNDER det sorte, så det sorte garn er "låst" af det lyse, når jeg vender arbejdet for at strikke retsidepinden med lyst garn. og de to første masker på retsidepinden strikkes jo ret.

Billede 3
Her er arbejdet vendt og der er strikket  nogle masker med det lyse garn. jeg viser vrangsiden, så man kan se, at de sorte garn stort set er "gemt væk" inden i lænekanten.

Et af de "gamle" stribede tørklæder, hvor teknikken er benyttet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar