lørdag den 6. oktober 2012

Hæklet koral-rev i Tønder

The Föhr Reef, - det store hæklede koralrev blev i dag udstillet på Tønder Kunstmuseum.
Mit forsøg på at forevige det samlede værk.

Og rigtig mange gode ting er samlet i den sammenhæng:
- at det Kulturhistoriske Museum samarbejder med Kunstmuseet om den fælles udstilling,- at det store kollektive projekt, som er en del af den kvindelige kulturarv- og endda med den ofte udskældte hækling som tekstil håndværksteknik bliver udstillet i et kunstmuseum... det er fantastisk i sig selv.
En meget lille detalje af koralrevet ... med masser af detaljer i sig
At der så tillige i dag blev holdt et lille foredrag om hæklingens historie er et ekstra plus, ...og at en kunstmuseumsdirektør til sidst forklarede grundigt om baggrunden i det "matematiske" og om den miljøpolitiske problematik, som har ført til dette værk, så bliver tingene virkelig store: en fantastisk sammensætning af nogle overskridelser af normer, tilsat et kollektivt storslået indsats på tværs af nationale grænser og med en miljømæssig problematik bag om at koralrev i verdenshavene nedbrydes med voldsom hast, at verdenshavene flyder med plast, der slår et naturlige plante- og fiskebestand ihjel osv osv.
RIGTIG GODT GÅET.
Et hjørne af koralrevet  med de hyperboliske former, skabt af garn og med hæklenåle som et forsøg på at genskabe nogle af naturens "ujævne" og forunderlige former.  
Dette er et "siderev"- skabt i plastmaterialer som en blød og fin kommentar til al den overflødige plast, der giver miljøproblemer i Stillehavet.En fin måde at få beskueren til at tænke over sit eget plastik-forbrug.
Et skønt mylder af former og farver. Totalt inspirerende "Free Form".
Tag selv ned og se det! Tønder er jo et besøg værd også af andre årsager: Besøg vandtårnet med Wegner stolene og den fantastiske udsigt, Margrethe Kog, Højer sluse osv. osv.
Vi så en stork på vej derfra. Og den VAR levende!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar