søndag den 21. juli 2013

Nye strikkeprøver

Inspirationen kom fra vævestrik, fra skyggestrik og især fra Knitting & Stitchingshow i London sidste år8 det er pludselig længe siden)
Men NU skulle det afprøves: en kombination af ret, vævestrik og glat i to farver glat garn, så mønstring bliver tydelig.

En prøve: Her med baner med vævestrik i to farver- lodrette striber- ret-riller i side-panelerne..og min sædvanlige lænkekant over 2 masker i siderne.( Eller re-triller, som en mand læste det!!)
En anden prøve: med ret og perlestrik i striberne i siderne og med en kombination af glat (hvid) og ret(koks) i midten. lidt urolig i side panelerne  Perlestrik i kombination med ret-riller dur ikke!!
Ny prøve: med retrille i striber  i siderne og som ovenfor i midten. Det virker roligere
Ny prøve. Her byttede jeg bare om  på hvilken farve, der er strikket ret og hvilken der er strikket glat. Så opstår en skyggestrik p siderne af de lodrette vævestrik striber.

Sidste prøve. Her strikkede jeg glat over striberne i midter-panelet. Så kan man tydeligt se, at det vævestrikkede og ret rillerne trækker sig sammen, mens det glatstrikkede ikke gør. Derfor må det midterste felt rynke ... og det var vist mest sådan det så ud, tørklædet vi så i London. 
måske en idé til en model. Vi får se. Men herligt at bruge lidt tid til nye prøver, teknikker, farvesammensætninger osv osv. DET nyder jeg!

5 kommentarer:

 1. Super flot og især din tredje prøve ...

  SvarSlet
 2. Spændende, jeg bliver lidt for meget inspireret - men 3 strikketøjer i gang lige nu må vist være nok!

  SvarSlet
 3. Den sidste prøve er da totalt flot,den kunne jeg godt se for mig til et tørklæde-uhh hvor bliver jeg fristet :))))

  SvarSlet
 4. Det er da skønt at prøve nyt og dine kombinationer er fine. Især den sidste er skøn, men den første er nu også fin.

  SvarSlet
 5. de ser alle dejlige ud, og den sidste kunne jeg tænker mig at prøve i en top.

  SvarSlet