onsdag den 20. november 2013

Lænkekanter

Et par strikkere har spurgt til mine lænkekanter over 2 masker og der kommer en lille beskrivelse af dem her.
Jeg bruger 2 masker i hver side på arbejder, hvor der IKKE efterfølgende skal sys sammen og især hvor jeg strikker i ret rillestrikning eller i perlestrik. Et eksempel er mine vikle-pulsvarmere. 
Kanten ligner en "halv hestetømme" , også kaldet en I- cord og ligger som 2 masker glat - fordelt på med én på forsiden og én på bagsiden af arbejdet. 
Jeg har prøvet at fotografere det her ( ikke så let at fotografere og samtidig holde strikketøjet, så man kan se, hvad der foregår)
De 2 første  og de to sidste masker på hver vrangside pind tages vrang løst af  med garnet foran maskerne. Dvs. at garnet hænger 2 masker inde, når der vendes efter en vrangpind.
På alle retsidepinde strikkes de to første OG de to sidste masker ret. 

Her kan lænkekanten ses på både ret- og vrangsiden.
Ved stribestrikning kan man skjule den følgetråde, der bliver ved større spring mellem "kontrastfarvens striber" ved at lægge den ind i lænkekanten. Så behøver man ikke bryde garnet for hver stribe og man undgår en masse endehæftninger! 
Det har jeg udnyttet på et tørklæde (Det er i øvrigt strikket efter et papirmønster- men herom senere!)

Bagsien kan også blive rigtig pæn når man efterfølgende  strikker masker op i den lænkekantmaske, der ligge på bagsiden. (Jeg strikker gennem begge maskeled) 
Se bare bagsiden her: der er strikket masker på langs den mest sorte trekant! Den er da vist OK.
Godt man kan strikke selv om foden er brækket. Ellers ville 6 uger være ulkidelige og jeg ville blive utålelig for mine omgivelser!

3 kommentarer:

  1. Finish betyder altså meget. Jeg har brugt din lænkekant flere gange, men har til gode at prøve at strikke op i den.

    SvarSlet