fredag den 7. oktober 2011

Pressemeddelelse ang. strikworkshopPressemeddelelse
6. oktober 2011

BLICHEREGNENS MUSEUM i Thorning og tekstilprojektet TRÅD inviterer til
workshop i strikning ved Hanne Pjedsted med temaet

”Stribevis af strikkede striber”

Lørdag den 15. oktober viser Blicheregnens Museum og TRÅD et udsnit af stribede tekstiler. Vi har taget gamle olmerdugsdyner frem fra museets samlinger for at finde inspiration til nutidens strik i datidens stribede husholdningstekstiler. Striberne er kønne og friske som altid, det er et af de mønstre, vi altid vender tilbage til. Med udgangspunkt i de gamle stribemønstre har TRÅD skabt en lille kollektion af letstrikkede huer, håndledsvarmere og tørklæder, som vi kalder OLMER-STRIBER. Vi præsenterer de første om lørdagen, i løbet af vinteren kommer flere nye modeller til

Med baggrund i udstillingen holder Hanne Pjedsted workshop på museet kl. 13-16. Hanne viser, hvor store variationsmulighederne er med et mønster, der lyder ganske enkelt – striben – men som dækker over en lang række forskellige måder at strikke på: Glatstrikkede striber har et andet udtryk end retstrikkede striber, kombinerer man glat- og retstrik bliver det igen anderledes. Skifter man mellem disse enkle teknikker, lægger man op til teknikken skyggestrik, der oprindeligt er en japansk strikketeknik.

Hanne Pjedsted vil også vise, hvordan man laver vikleprøver med garn. Det er en stor hjælp til at bestemme stribernes bredde, deres indbyrdes afstand, farvenuancernes sammenspil med videre, så man sikrer sig det smukkest mulige resultat, inden man påbegynder sit strikketøj.

Hanne Pjedsted er medigangsætter af projektet TRÅD. Se mere om Hanne og hendes strik på www.designstrik.dk . Workshoppen er omtalt på bloggen.

Alle er naturligvis velkomne til at se udstillingen med striber, men der er kun plads til et begrænset antal deltagere på workshoppen. Ønsker man at deltage, skal man tilmelde sig ved at maile (info@blicheregnensmuseum.dk) eller ringe (tlf. 87 20 50 30) til museet. Det er gratis at deltage, når der er løst almindelig entrébillet til museet.

(Billeder til brug ved omtale kan sendes pr. mail, kontakt venligst museet).

Projektet TRÅD er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Kulturministeriet.
TRÅD lader fortidens tekstile håndværk mødes med nutidens til inspiration for alle med interesse for håndens arbejde. TRÅD er et samarbejde mellem Textiluddannelsen i VIA UC, Silkeborg Museum, Skals højskolen for design og håndarbejde, Danmarks Industrimuseum i Horsens, Blicheregnens Museum i Thorning og Kulturhistorisk Museum Randers.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar