søndag den 18. oktober 2015

Fin flettet opslagning med to farver

Teknikker er herlige at lære og skønt at man stadig kan lære nyt, når strikkevenner viser det, de har fundet på nettet som en video på You Tube. Her drejer det sig om en lille ny finesse: en flettet strikkeopslagning i to farver.
Jeg har gennemprøvet den og forsøgt at fotografere egne hænder undervejs, - og det  er ikke let, skulle jeg hilse og sige, men forhåbentlig kan man se, hvad der foregår og læse sig til forklaringerne på, hvordan man gør.

sådan ser fletningen ud

Lav en maske med den ene farve som sædvanligt-  med lang garn-ende. (= det vi kalder  skoleopslagning/ krydsopslagning.)
Lav den anden maske med den anden farve på samme måde( som om det var en førstemaske).
Nu skiftes til første farve, idet begge garner (= den kortere ende og strikkegarnet) ”plukkes op” imellem den anden farves to garnender.
maskerne i skiftevis den blå og den orange farve

Gør sådan:
Den orangefarvede maske er lavet som vi plejer at lave første maske. Lav dernæst en blå maske- som vi plejer at lave en førstemaske.
Tag nu det orange garn mellem de to blå ender og lav en orange maske (se maske 3 herover og billedet herunder)
de orange garnender tages mellem de blå


Næste maske igen skal så være blå, og de blå ender tages mellem de orange. Husk hele tiden, at strikkegarnet(fra nøglet) skal være over pegefingeren, den anden ende over tommelfinger, ganske som ved almindelig skoleopslagning/ krydsopslagning. 
Man skifter farve for hver maske og tager hele tiden den nye farve ” inde mellem" den forrige maskes ender, så den nye farve tages midt indefra (se på billede herunder). Det tager lidt tid i starten, men bliver hurtigt en næsten kontinuerlig bevægelse.

de blå garnender tages mellem de orange

Med tusind tak til Bodil Munch for at vise os teknikken på en workshop i Seriøst strik... for sjov.

2 kommentarer:

  1. Tak for en fin instruktion.

    SvarSlet
  2. Hold da op hvor let det pludselig blev at lave det opslag - tusind tak for opskriften :-)

    SvarSlet